Wat moet u doen bij een overlijden?

Op deze pagina vindt u een lijst van belangrijke zaken waarover u, direct na een overlijden, moet nadenken. Dat kost soms moeite en vraagt tere, moeilijke keuzes. Begrafenisondernemer Kees van Asselt staat u in al deze keuzes en vragen graag persoonlijk terzijde. We vinden het belangrijk u van passend advies te voorzien en persoonlijke begeleiding te bieden in alle keuzes. Dat doen we door aanwezig te zijn op de momenten dat u het nodig hebt, zonder op de voorgrond te treden. Omdat we beseffen dat u in deze tijd de ruimte nodig hebt om te rouwen en te verwerken. 

Direct na een overlijden:

 • Licht direct na het overlijden de huisarts in. Bij een sterfgeval in een ziekenhuis of zorginstelling wordt dit voor u gedaan;
 • Neem daarna contact op met begrafenisondernemer Kees van Asselt. 

Klaarleggen of opzoeken:

 • Zoek de kleding uit waarin u de overledene, na de laatste verzorging, wilt opbaren;
 • Indien aanwezig: leg het ‘Laatste wensenboekje’ dat de overledene heeft ingevuld klaar voor de begrafenisondernemer;
 • Leg het identiteitsbewijs/paspoort van de overledene klaar, eventueel ook het trouwboekje.

Wij verzorgen in overleg met u:

 • De laatste verzorging van de overledene. Wij vinden het belangrijk om de familie hierbij te betrekken en dit – indien gewenst – samen te doen;
 • De opbaring thuis, in een opbaarkamer van een kerk of in een uitvaartcentrum;
 • Het vastleggen van alle wensen met betrekking tot de begrafenis;
 • Het volledig rouwdrukwerk;
 • De aangifte van overlijden bij de gemeente;
 • Het uitvoeren van de begrafenis.
Neem direct contact op
 

Uw laatste wensen vastleggen

Ervaringen van anderen met Kees van Asselt

Deze referenties geven een beeld van de ervaringen van families en naasten over onze dienstverlening.
'Langs deze weg willen wij u alsnog hartelijk bedanken voor de wijze waarop u alles na het overlijden van onze vader, schoonvader en opa hebt verzorgd. De begrafenis hebben we als stijlvol, waardig en gepast ervaren. Ook het contact met u als begrafenisondernemer hebben we zeer gewaardeerd.

Het was prettig dat we in alles konden aangeven wat onze wensen als familie waren. U dacht met ons mee en was op de achtergrond aanwezig en beschikbaar als het nodig was. Ook waardeerden we het dat er ook aandacht voor de kinderen was. We kregen het boekje '_Opa is gestorven'_, met verhelderende foto's, waarin u alles uitlegt voor kinderen over hoe e.e.a. rondom opbaren, condoleance en begrafenis gaat, zodat ook de jongsten weten wat komen gaat.

Ook is er in dit boekje ruimte voor kinderen om zelf dingen in te vullen, een tekening te maken, een foto van opa toe te voegen en staan er gespreksvragen in. We hadden dit nog niet eerder gezien. Heel mooi gedaan! Ook uw boekje '_Mijn laatste wensenboekje_' is aan te bevelen als leidraad voor gesprek vooraf en/of om zelf in te vullen. Het is heel waardevol als van tevoren belangrijke dingen al met elkaar zijn besproken en ingevuld. In de intensieve, emotionele week van afscheid kan zo'n vooraf ingevuld boekje heel helpend zijn.
Ondanks de corona-beperkingen mogen we terugkijken op een waardig afscheid.
Hartelijk dank voor alles!'


- Familie v. O - Benschop
Lees alle ervaringen