De begrafenis van uw dierbare

De begrafenis van uw dierbare laten verzorgen door een begrafenisondernemer is een tere zaak. Want als geen ander beseffen wij dat het juist in deze moeilijke fase op vertrouwen aankomt. Vertrouwen in iemand die ervoor zorgt dat de gang naar het graf ordelijk, waardig en gepast gebeurt. Bij Begrafenisondernemer Kees van Asselt vinden wij het dan ook een eervolle opdracht om ervoor te zorgen dat alles rondom de begrafenis precies verloopt zoals u dat wenst. 

Na het overlijden

In de rouwweek hebt u bij Begrafenisondernemer Kees van Asselt één aanspreekpunt, zodat u niet geconfronteerd wordt met steeds andere mensen over de vloer. We komen bij u aan huis voor de laatste verzorging, het voorbespreken van de begrafenis, het samenstellen en bezorgen van het drukwerk en andere zaken. We zijn altijd rustig aanwezig, zonder op de voorgrond te treden, en op ieder moment bereid uw vragen te beantwoorden. We vinden het daarbij belangrijk dat de nabestaanden – indien gewenst – zo veel mogelijk overal bij betrokken worden. Bij de laatste verzorging van uw dierbare thuis kunt u bijvoorbeeld aanwezig zijn of helpen. U kunt er dan voor kiezen uw dierbare op te baren in een kist of op een bed. Is uw dierbare niet thuis overleden, dan is het eerste wat we regelen het vervoer naar de plek waar u wilt dat hij of zij opgebaard wordt. 

De begrafenis en condoleance bespreken

Nadat uw dierbare is opgebaard, kijken we samen of u eraan toe bent om zaken rondom de rouwweek, condoleance en begrafenis te regelen. Uiteraard hoeft niet alles gelijk besproken te worden. Dit kan verspreid over de dagen gebeuren, zodat het afscheid nemen de vorm krijgt die u wenst. Als u eerst tot rust wilt komen of met uw naasten samen wilt zijn, respecteren wij altijd deze keuze en maken we een afspraak op een tijdstip dat het u uitkomt. Dan bespreken we, in alle rust, de verdere wensen voor de begrafenis en condoleance. Als u dit aan huis wilt doen, hebben wij de benodigdheden om dit voor u mogelijk te maken.

Afscheid nemen zoals u dat wenst

Op de dag van de begrafenis betrekken we graag de nabestaanden bij de zaken die moeten gebeuren. Bijvoorbeeld bij het sluiten van de kist, de overledene uit huis begeleiden naar de rouwauto en uw dierbare de kerk of aula in brengen. Wij hebben ervaren dragers, u kunt er ook voor kiezen de overledene in de kist door familieleden op de schouders naar binnen of buiten te dragen. Uw wens staat hierin te allen tijde centraal. Voor de aanwezige kinderen hebben we een verwerkingsboekjes gemaakt. Hierin staat praktisch en eenvoudig beschreven hoe een begrafenis verloopt en wat een begrafenisondernemer allemaal doet. Door middel van foto’s kunnen zij zich voorbereiden op alles wat ze mogelijk te zien krijgen tijdens de begrafenis en daarvoor. Als hier behoefte aan is, kunnen de kinderen deze boekjes voor de begrafenis krijgen. 

Een kind begraven

Het is altijd verdrietig om iemand te verliezen aan de dood, maar het sterven van een kind is misschien wel het zwaarste verlies dat iemand kan overkomen. Soms is het sterven verwacht en is er een tijd van angst en zorgen aan voorafgegaan. Soms is het plotseling en is er nooit gedacht aan het moeten regelen van de begrafenis van het kind. Dan komt er, naast een intens verdriet, veel op de ouders af. In deze zware periode willen wij er voor u zijn en u ondersteunen in alles wat er geregeld moet worden. Ook wanneer u, als (jonge) ouders, weinig te besteden hebt om een begrafenis te regelen. Het is namelijk onze diepste overtuiging dat iedereen een gepaste en waardige begrafenis moet kunnen krijgen. 
 

Uw laatste wensen vastleggen

Ervaringen van anderen met Kees van Asselt

Deze referenties geven een beeld van de ervaringen van families en naasten over onze dienstverlening.
'Waarom wij jou dankbaar zijn: In korte tijd weet je met jouw professionele houding een veilig gevoel te geven | Je legt niets op, laat ons de keuze, en je geeft andere inzichten vanuit jouw ervaringen | Je bent er wanneer we je nodig hebben, en tegelijkertijd geef je ons ruimte in ons proces | Je behoudt de regie, rekening houdend met onze wensen en behoeften, zonder dat we dit merkten. 

Dank Kees, je bent een mooi mens, en een voorbeeld in jouw vakgebied als begrafenisondernemer. Je hebt ons op een fijne manier bijgestaan in de periode na het plotselinge overlijden van onze vader, waar we met een warm gevoel aan terug kunnen denken.'


- Fam. Van Aggelen - Scherpenzeel
Lees alle ervaringen